Yoga for begyndere: hvad det er og hvordan det fungerer

Yoga øvelser for begyndere

Sharing is caring!

Yoga historie og oprindelse

Hvad er yoga? Yogaen er meget ældre end de fleste går og tror. Rent faktisk stammer yogaen fra Induskulturen, der har rødder helt tilbage i 3300 f.Kr. I denne tid var det dog ikke udelukkende en praksis, som vi ofte ser i de vestlige lande i dag. Yoga er nemlig både en praksis og en filosofi. Denne filosofi kan ses i Upanishaderne, en samling af vediske tekster fra omkring 800 f.Kr. Så selvom yogaen har haft spor af dens oprindelse længe inden dette, er det i Upanishaderne at filosofien virkelig bliver udbygget. Ifølge yogaen er formålet at finde ro i sindet, ved at ophøre enhver mentalitet.

I vesten er den klart mest udbredte form for yoga, det man kalder Hatha yoga. Denne form for yoga har dog ændret sig en del siden dens eksport fra Asien. I Hatha yogaens oprindelige form tænkte man nemlig på kroppen som et mikrokosmos, hvor formålet er, at ved at blive et med en guddom, får man det bedre kropsligt. Det vigtige ved denne form er at den opererer med forskellige chakraer, der er syv centre der løber langs kroppens midterlinje. De ligger fra fødder til hovedet, hvor man forener sig med guden Shiva. I den nederste chakra ligger der en Kundalinislange, der er rullet sammen og repræsenterer det feminine. Med yoga skal man få slangen til at bevæge sig opad via den centrale akse ved ryggraden. Man gør dette ved at bemestre sit åndedræt. Målet er at det kvindelige aspekt skal forene sig med det mandlige guddom der er i det øverste chakra.

Start simpelt når det kommer til yoga

Når du selv skal i gang med yoga øvelser for begyndere, er det dog ikke et krav at du tager alt dette med i dine overvejelser. Der er nemlig mange forskellige årsager til at starte med yoga for begyndere, og alle årsager er lige gode. Det kan måske være at din årsag er fitness eller at finde mere ro i hverdagen. Og til begge disse formål kan yoga fint fungere til dig. Her er det vigtigste blot at du ved hvordan du skal gøre. Det er nemlig ikke en god idé at starte helt uden nogen form for viden, hvis du vil undgå at ødelægge din krop.

Vil du se nogle super gode yoga øvelser til begyndere, så kan du finde nogen her.

Yoga øvelser for begyndere

Men når du først kommer i gang, er der enormt mange positive aspekter ved at dyrke regelmæssig yoga. Og her er bedre form og balance blot nogle af dem. Mange mennesker oplever nemlig også en formindskelse af stress i hverdagen, som et resultat af regelmæssig yoga. Det er sådan set lige meget om man tror på den bagvedliggende filosofi, hvis man ser resultaterne på egen krop. Meld dig til yoga for begyndere, for at se de resultater du måske har manglet i hverdagen. Yoga øvelser for begyndere er nemlig ikke ligeså meget fokuseret på det religiøse, som det er på et mentalt og fysisk velvære. Du er fri til selv at bestemme hvad yoga skal betyde for dig.

Sharing is caring!